Krachtig Veranderwerk, Prachtig Ontwikkelwerk

Krachtig veranderwerk - Prachtig ontwikkelwerk

Teamontwikkeling & teamscan

Teams zijn in toenemende mate de organisatorische eenheid waarmee organisaties het verschil maken. Wendbaar, vaak in tijdelijke verbanden, multidisciplinair complexe vraagstukken oplossen, resultaten boeken en tot innovatie komen, dat is de uitdaging. Dat vraagt om intensieve en professionele samenwerking binnen het team en tussen teams binnen en buiten de organisatie.

Dat doet een beroep op het vermogen tot samenwerking van teams en teamleden. En op leiders die gericht zijn op het helpen ontwikkelen en borgen van dat vermogen. Het verbinden van teamontwikkeling aan leiderschap is in onze ogen cruciaal. Leiderschap ter ondersteuning van (‘op’) het team en leiderschap ‘in’ het team.

Succesvolle teamontwikkeling

Teamontwikkeling is kansrijker na een gedegen én gedragen diagnose. Teamontwikkeling vraagt gedurende langere tijd doorlopend aandacht en tijd, van de leider en van teamleden. Eén interventie is géén interventie. Forzes nodigt teams uit in co-creatie met de teamcoach en in dialoog met de belangrijkste stakeholders hun focus, ambitie en aanpak voor de teamontwikkeling te formuleren. Zij zijn daarmee zelf eigenaar.

Teams ontwikkelen vooral zichzelf. Niet alleen op speciale (off-the-job) team-ontwikkel-bijeenkomsten, maar juist in het werk (on-the-job) aan de hand van betekenisvolle teamopdrachten met opdrachtgevers uit het hogere management. De teamleider waardeert, stimuleert en corrigeert waar nodig en ontwikkelt zich als transformationeel teamleider. De teamcoach biedt in een werkstructuur; 

Kuipers en Groeneveld high performance teams

(geen keurslijf) die het team in staat stelt om op succesfactoren voor teamwerk de verdieping te zoeken. Hiernaast een door ons veel gebruikt raamwerk (Kuipers en Groeneveld: High Performance Teams: onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam).

Forzes | Teamscan

Om bij de start van en tijdens de teamontwikkeling de situatie in het team in kaart te brengen maken we gebruik van onze eigen teamscan op basis van het werk van Patrick Lencioni en het hiernaast afgebeelde model van Kuipers en Groeneveld. 

Voor het creëren van een duurzaam fundament onder teamontwikkeling zet Forzes een teamscan in. De Forzes | Teamscan stelt teams in staat om kritisch in de spiegel te kijken en met begeleiding versneld het gesprek aan te gaan over succesbepalende thema’s.

→ Download brochure Forzes | Teamscan

 

organisatieontwikkeling

Copyright © Forzes • Webdesign by Dai Dai DesignPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden • Sitemap 

Disclaimer: wij hebben ons best gedaan om alle rechthebbenden met betrekking tot fotomateriaal op deze website te achterhalen. Als u denkt dat uw materiaal zonder voorafgaande toestemming is gebruikt, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..