Skip to main content

Zelfregie 3.3 - wie durft te dwalen vindt nieuwe wegen

‘Zelfregie 3.3 - wie durft te dwalen vindt nieuwe wegen’ is het nieuwe boek van Marcel van der Pol, participant in Forzes. Zelfregie 3.3 is een volgende stap na ruim acht jaar ervaring met De dans van de held.

Zelfregie 3.3 gaat veel verder dan De dans van de held. Onze klanten, van commerciële bedrijven tot non-profit organisaties en van professionals tot privé personen willen op onorthodoxe en laagdrempelige, maar wel effectieve, wijze geholpen worden hun wensen te realiseren:
Zij willen vaste patronen loslaten en nieuwe zinvolle perspectieven ontwikkelen voor vigerende vraagstukken en problemen. De vraagstukken daarbij zijn heel divers: op het gebied van strategische bedrijfsontwikkeling, innovatie en creativiteit, beleidsontwikkeling en -uitvoering, management en leiderschap, samenwerking, persoonlijke ontwikkeling tot professionalisering van onder meer mediators, docenten, consultants, coaches, managers en bestuurders.

Zelfregie 3.3 is gebaseerd op het gegeven, dat mensen altijd slechts een deel van hun werkelijkheid (persoonlijk en professioneel) waarnemen en betekenis gegeven aan hun beleving van de werkelijkheid in de verhalen die zij erover vertellen. Verhalen kunnen echter altijd worden veranderd. Zowel uw verhalen over uw beleving van de werkelijkheid, als het concreet acteren in de actuele situatie kunt u regisseren. Vaste patronen kunt u leren los te laten. Denkramen kunt u variëren om andere delen van de werkelijkheid waar te nemen en van betekenis te voorzien.

Zelfregie 3.3 – wie durft te dwalen vindt nieuwe wegen betekent voor u en uw organisatie dat u nieuwe werkelijkheden kunt creëren met nieuwe mogelijkheden. Zelfregie 3.3 bestaat uit: De dans van de held, Wachter & Lantaarn en Het Gordiaanse ei.
Zelfregie 3.3: De dans van de held richt zich daarbij primair op het veranderen en vergroten van uw denkraam: vaste patronen worden losgeschud, u onderzoekt andere delen van uw werkelijkheid met hulp van uw eigen twaalf helden.
Zelfregie 3.3: Wachter & Lantaarn richt zich daarbij primair op het verhaal dat u over uw werkelijkheid vertelt: hoe u uw werkelijkheid beleeft, hoe u deze weergeeft in uw verhalen en hoe u nieuwe verhalen over de werkelijkheid kunt creëren, met alle nieuwe mogelijkheden van dien.
Zelfregie 3.3 Het Gordiaanse ei richt zich daarbij primair op het praktisch toepassen van de mogelijkheden van nieuwe denkramen met nieuwe verhalen in uw dagelijkse praktijk: u onderzoekt wat het betekent om in een nieuwe werkelijkheid te acteren, indien nodig stuurt u bij, kortom u regisseert uzelf.

11 juni 2015 kwam het boek uit met behulp van crowdfunding. U kunt helpen dit mogelijk te maken, via crowdfunding.