Skip to main content

Wonen Limburg: SAP implementatie

Wonen Limburg  impementeer SAP software organisatiebreed. Een kleine groep van kerngebruikers met kennis van de operatie ondersteunt het projectteam met inrichten en testen. Het is ook deze groep die de ca. 250 collega's zal gaan voorbereiden op het gebruik van het systeem. 

Vraag

Help de medewerkers van Wonen Limburg optimaal voor te bereiden op de nieuwe manier van werken door communicatie, opleiden en  ondersteuning in het dagelijks werk na go live.  Doe dat door de kerngebruikers te ondersteunen in hun rol als "coach - werkvoorbereider".

Inzet

Forzes helpt Wonenen LImburg met de inzet van een projectleider en senior adviseur voor het deelproject veranderen en opleiden. Forzes verzorgt het inrichten van oefendatabases, ontwikkelt werkinstructies en handleidingen en opleidingen voor een tiental doelgroepen, waaronder een train de trainer voor  kerngebruikers.

Opbrengst

Na een periode van voorbereiding zijn alle medewerkers op tijd opgeleid door hun eigen collega's, de kerngebruikers. De kerngebruikers groeiden in hun rol en een aantal besloot met succes naar een andere of hogere functie te solliciteren. Na een aantal weken konden de kerngebruikers het zonder externe support af.

implementatie