18-09-17 De vijf E's van goed leiderschap met Joep Schrijvers


Maandag 18 september 2017 van 16.30 tot 20.00 uur

Kasteel Hoekelum
Edeseweg 124
6721 KE Bennekom


Achttien eeuwen al, vanaf Homerus tot Covey, is er stevig nagedacht over leiderschap. Wat doen leiders en wat zouden ze moeten doen?  Wat is nou een goede leider en in het verlengde hiervan, een slechte? De antwoorden van de traditie en van onze eigen tijd laten zich volgens leiderschapshistoricus, publicist en oud-collega Joep Schrijvers met vijf E's samenvatten. Een goede leider is Effectief, Ethisch, Efficiënt en - sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw - Egalitair. Er is echter nog een vijfde ‘E’ van goed leiderschap. Een kenmerk dat wat is weggemoffeld maar - met alle leiderschapsschandalen van de afgelopen jaren - flink in belangrijkheid toegenomen.

Met liefdevol cynisme spreekt Joep in zijn nieuwe boek ‘Hoe raak je ze kwijt?’ humorvol over leiders en volgers, over mildheid en wreedheid, over corruptie en de intensive cure. Naar aanleiding van het verschijnen van de opvolger van zijn bestseller ‘Hoe word ik een rat’, hebben we Joep uitgenodigd om op 18 september op zijn geheel eigen wijze met ons in gesprek te gaan over goed en slecht leiderschap en de vijfde ‘E’ te onthullen!

Bent u een goede leider? Laten uw managers goed leiderschap zien? Is er werk aan de winkel? Leer dat van de grote leiderschapsadviseurs van vroeger en nu. We nodigen u daartoe van harte uit om daar op 18 september met Joep, met ons en met elkaar in gesprek te gaan over de vijf E’s en andere invalshoeken rond leiderschap.

Programma

16.30 Ontvangst met drankje en hapje 
17.00 Welkom en opwarmer
17.15 Lezing Joep Schrijvers 
18.00 Dialoog over leiderschap 
18.30  Walking (netwerk)diner  

Kosten: € 95,- exclusief BTW maar natuurlijk inclusief het boek ‘Hoe raak je ze kwijt? Over ontspoorde leiders en slechte managers.’

NB Normaliter zijn onze Open Netwerk Bijeenkomsten gratis toegankelijk voor onze klanten. Omdat de kosten voor deze uitvoering hoger liggen vragen we bij wijze van uitzondering een financiële bijdrage.

Hartelijke groet,

Frank Goijarts, Sander Kamp, Marcel van der Pol, Evert Pruis, Jolanda Weiland, Jacco Westerbeek, Marnix Holleman, Margo van Eijck en Martin Wiersma

Volg ons