Grootse prestaties: topzeilster Marit Bouwmeester over werken vs talent


Grootse prestaties; “een kwestie van keihard werken” volgens topzeilster Marit Bouwmeester. En wat is er dan met talent gebeurd?


Woensdag 27 juni 2018 van 16.30 tot 20.00 uur

Beachclub People
Zuiderstrand 18
2586 JK Den Haag - Kijkduin

https://beachclubpeople.nl/contact-route/


Woensdagmiddag 27 juni neemt Forzes een voorschot op de zomer in ‘Beachclub People’ in Kijkduin. Bij de invulling van het programma van deze Open Netwerk Bijeenkomst hebben we ons laten inspireren door de prestaties die in de Volvo Ocean Race worden geleverd. Of het nu gaat om winnen of om volhouden, de prestaties die deze zeilers leveren zijn groots. De finish van de race zal eerder die week plaatsvinden in Scheveningen; een mooie gelegenheid om eerst de sfeer daar te proeven en daarna zeilen, presteren en talent te verbinden bij ons in Kijkduin!

Talent wordt vaak geassocieerd met spectaculaire prestaties. Bijvoorbeeld in sport, muziek en dans. Er zijn steeds meer adembenemende talentenprogramma’s op tv, die heel veel kijkers trekken. Op YouTube kom je video's tegen van grote sporters zoals Michael Jordan. En ook organisaties zoeken naar excellente talenten: zij richten Young Talent traineeships in en hopen op die manier ‘talenten’ aan zich te binden. Maar hoeveel aandacht besteden we aan het ontwikkelen van talenten die niet meteen als spectaculair worden ervaren?

Talent is een woord dat veel associaties oproept. Wat is talent? Heb je talent, of… ben je een talent? En bestaat 'talent' überhaupt? We belichten dit thema vanuit verschillende hoeken met Marit Bouwmeester en Evert Pruis. Met aansprekende verhalen, een dialoog tussen en met de sprekers en de mogelijkheid met hen en met elkaar van gedachten te wisselen tijdens het walking dinner.

Marit Bouwmeester
Professioneel zeilster | Olympisch goud 2016 | Olympisch zilver 2012 | Meervoudig wereldkampioen | Meervoudig Europees kampioen

Marit Bouwmeester

“Ik geloof niet in talent, ik geloof in keihard werken”.

Marit begon met zeilen toen ze 6 jaar was. In een Optimist in Friesland. Op haar 13e kwam ze in de jeugdkernploeg zeilen. Vanaf daar heeft ze aansprekende resultaten behaald met Olympisch goud op de Spelen van Rio als (voorlopig) hoogtepunt. In deze periode was het niet alleen goud wat er blonk; in de loop van haar zeilcarrière heeft Marit een heldere blik ontwikkeld op de manier waarop deze prestatie behaald kunnen worden.

Evert Pruis
Forzes | Heeft zich gespecialiseerd in Talent en de wijze waarop dat kan renderen in organisaties

Evert Pruis, Forzes

Evert signaleert dat het steeds lastiger wordt om sleutelposities in organisaties in te vullen. Tegelijkertijd is hij er persoonlijk getuige van dat een immens reservoir aan potentieel in organisaties ongebruikt blijft. Sinds 2008 spreekt hij jaarlijks op de ATD (Association for Talent Development) over talent management, talentontwikkeling en innerlijk leiderschap. 

“Talent bestaat wel degelijk. Het gaat erom talenten te spotten en tot bloei te brengen”.

Netwerken

Na afloop van het inhoudelijke programma toasten we graag met je op een zinderende zomer. Zoals we gewend zijn tijdens onze Open netwerk Bijeenkomsten, sluiten we de avond af met een ‘walking dinner’ zodat ieder gelegenheid heeft nader met elkaar kennis te maken en van gedachten te wisselen én om met een gevulde maag weer huiswaarts te keren.

Investering

De investering voor deze bijeenkomst bedraagt € 95,- (excl. BTW en administratiekosten).
Inschrijven kan tot 20 juni. Ken je iemand die mogelijk ook geïnteresseerd is in deelname? Deel dan dit bericht. Kun je zelf niet, dan graag tot de volgende bijeenkomst.

Graag tot ziens op het strand!

Hartelijke groet,

Evert Pruis, Frank Goijarts, Frank Mekel, Gerline Douwes, Jacco Westerbeek, Martin Wiersma, Sander Kamp en Jolanda Weiland.

Registreer via de aanmeldknop:

aanmelden

 

Volg ons