Krachtig Veranderwerk, Prachtig Ontwikkelwerk

09-01-17 De kleur van cyaan, opnieuw uitvinden van onze organisaties

9 januari 2017. Jacco Westerbeek en Sander Kamp begroeten onze gasten voor onze vierde op rij uitverkochte netwerkbijeenkomst. Zouden we met het thema, organiseren nieuwe stijl, een snaar hebben geraakt?

Sander neemt ons in zijn welkomstwoord mee in de manier waarop het thema tot stand kwam. In 2016 sprak Forzes genoot Evert Pruis op de jaarconferentie van de Amerikaanse Association for Talent Development. Een van zijn delegatiegenoten toonde interesse in Forzes en tijdens een lange autorit vanuit de Rocky Mountains terug naar Denver wisselden ze van gedachten. Tot onze verrassing werd Forzes door Everts reisgenoot gekenschetst als cyane organisatie.

Jacco neemt ons vervolgens in de geschiedenis mee terug. Forzes ontstond in 2013 op een boot in Amersfoort. Sander, initiatiefnemer, riep zes mensen bij elkaar om een droom mee te delen, geen organisatiemodel. Kunnen we niet van een netwerk een merk maken? Kunnen we als verzameling zelfstandigen door samenwerking wat we nooit alleen zouden kunnen?

De laatste jaren experimenteren we zonder te contracteren. Verdelen we taken door ze op tafel te leggen en te kijken wie ze oppakt. Voeren we het principe van ‘op de fiets’ (dan ben je in de lead) en ‘op de bagagedrager’ (dan werk je mee) in om samenwerking mee vorm te geven. Vervangen we consensus door consent (het principe van geen bezwaar).

Omdat onze organisatie verder evolueert, worden we aangesproken door dit thema.

Sander schetst hoe de avond verder zal verlopen. Met dank aan onze sprekers, nemen onze deelnemers deel aan vier parallelle sessies = die ieder één brandende vraag opleveren voor een plenair panel.

Sander roept ons op om:

  • ons te laten inspireren door de inleider
  • een dialoog te voeren die ieders inzicht doet vergroten
  • de inleider te helpen met het beantwoorden van zijn/haar vraag
  • per parallelsessie één brandende vraag mee te nemen naar de paneldiscussie.

Dit verslag is een vierluik geworden. Een vierluik dat tijdens het schrijven vier titels opleverde die zich lieten bundelen tot twee.

Extreem cyaan door kaders en koffie.

praktijkverhalen van Finext en Hollands Kroon

Cyane organisaties: levende organismen met een lange evolutie.

expertise over nieuw organiseren van Adelante Coaching en Starfish21

We wensen je net zoveel plezier bij het lezen als wij hadden bij het organiseren van deze bijeenkomst. We ontmoeten je graag op een volgende open netwerkbijeenkomst.

Jacco Westerbeek
Sander Kamp
Frank Goijarts
Jolanda Weiland
Marcel van der Pol
Evert Pruis

→ Extreem cyaan
→ Kaders en koffie
→ Cyaan kent een lange evolutie
→ Levend organisme

201701 FONB 03
201701 FONB 13
201701 FONB 16
201701 FONB 91
201701 FONB 94
201701 FONB 100
201701 FONB 107
201701 FONB 121
201701 FONB 128

evenement

Copyright © Forzes • Webdesign by Dai Dai DesignPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden • Opleidingsvoorwaarden • Sitemap 

Disclaimer: wij hebben ons best gedaan om alle rechthebbenden met betrekking tot fotomateriaal op deze website te achterhalen. Als u denkt dat uw materiaal zonder voorafgaande toestemming is gebruikt, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..