Krachtig Veranderwerk, Prachtig Ontwikkelwerk

Forzes spreekt in binnen- en buitenland

In de maanden april en mei is Forzes als spreker vertegenwoordigd op twee congressen. In dit nieuwsbericht lees je er alles over. Als je erbij zou willen zijn, dan gelden voor beide evenementen aantrekkelijke kortingen.

Next Learning - 24 april 2018

Het spel van leren en ontwikkelen verandert én het speelveld verandert: en niet zo een beetje ook! Er is een echte transitie aan de gang op het werkterrein van leren en ontwikkelen. Het jaarlijkse, grootste, leerevenement op Nederlandse bodem biedt 80 sprekers in 15 zalen en 50 workshops. In 2017 trok Next Learning 900 deelnemers.

Laat je inspireren door de 5 thema's van Next Learning 2018

Hét learning congres van Nederland

De sessie van Ria van Dinteren, Breinwerk en Evert Pruis, Forzes

Onze hersenen kunnen zich blijven ontwikkelen en kennen geen leeftijdsgrens. In de neurowetenschappen zien we onze hersenen als plastisch en niet langer als statisch. Voor organisaties ligt hierin de sleutel tot con-tinue verbetering, duurzame inzetbaarheid en voor onszelf als mens: de sleutel tot geluk en zingeving. Er is wel enige actie nodig om je hersenen in de ontwikkelstand te houden. Je kunt daar zelf maar ook als organi-satie een rol in vervullen. In deze sessie komen de volgende vragen aan bod:

 • Welke rol kan jij spelen om talent tot bloei te laten komen in jouw organisatie?
 • Is iemand een talent of kun je talent ontwikkelen door oefenen?
 • Waar zit talent eigenlijk in onze hersenen?
 • Ben je als organisatie wel in staat om talenten van medewerkers te ontdekken te ontwikkelen en behouden?

Ria van Dinteren - Evert Pruis - Forzes

Korting voor onze relaties

Next Learning biedt de relaties van Forzes graag een korting aan van € 200,00 voor het bijwonen van deze dag. Onderstaande link kunnen we rechtstreeks doorsturen naar onze relaties, de korting wordt dan automatisch doorberekend. Mochten hier over vragen zijn, kunnen onze relaties rechtstreeks contact opnemen met de event-coördinator, Anja van Workum, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

https://sbo.paydro.com/next-learning-2018/index/5a7984a9-9cd8-43c8-a5f9-35e8bca6366c

Praktische informative over Next Learning

24 april 2018

 • 09:30 – opening
 • 18:30 – afsluiting (na borrel)

1931 Congrescentrum ’s-Hertogenbosch
Oude Engelenseweg 1
5222 AA ’s-Hertogenbosch

https://www.nextlearning.nl/


De internationale jaarconferentie van de Association for Talent Development, ATD, in San Diego – 6 t/m 9 mei 2018

Sinds 2009 spreekt Evert Pruis ieder jaar op de vierdaagse jaarconferentie van de Association for Talent Development, de grootste vakvereniging van professionals in leren en ontwikkelen ter wereld. In 2016 nam hij het initiatief om Koko Nakahara uit Japan en Amit Nagpal uit India te benaderen om samen met Ger Driesen uit Nederland een panel te vormen over de impact van de vierde industriële revolutie en artificiële intelligentie op het vak van leren en ontwikkelen. Deze sessie werd in 2017 dermate goed gewaardeerd dat we besloten om opnieuw gezamenlijk een voorstel in te dienen. En: we zijn welkom!

Kernpunten van ons betoog:

 • In de afgelopen 20 jaar was alleen een business case voor het automatiseren van saai, gevaarlijk of vies werk.
 • Pijlsnelle ontwikkelingen in rekenkracht raken nu ook onze cognitieve, niet routinematige, taken.
 • Waar de derde industriële revolutie voornamelijk handwerk raakte, gaat de vierde industriële revolutie ook kenniswerk overbodig maken. Zo werkt een algoritme bijvoorbeeld consistenter en ethischer dan een jurist en zo worden 80% van de artikelen over jaar- en kwartaalcijfers automatisch geschreven door de computers van de Washington Post. Er komt geen redacteur meer aan te pas.
 • Het World Economic Forum schat in dat in de komende 20 jaar 47% van de banen – die we nu kennen – verloren gaan in de VS en 33% in Europa. McKinsey schat in dat er tot 2025 wereldwijd 110 tot 140 miljoen fte aan kenniswerk bedreigd wordt.
  (Het idee dat technologie nieuwe banen creëert, klopt, maar technologie is efficiënter dan mensen. Bij AT&T werkten ooit een veertienvoud meer mensen dan bij Google nu. Tussen Kodak en Instagram gaat eenzelfde vergelijking op en tussen Hilton en AirBnB ligt de verhouding nog extremer.)
 • Voor leren en ontwikkelen bieden slimme algoritmes nieuwe mogelijkheden. Bijvoorbeeld om te voorspellen wanneer wij iets dat we geleerd hebben zullen vergeten. Dat maakt een ongekend niveau van adaptief leren mogelijk.

Korting voor onze relaties

Tot 30 biedt de ATD een –substantiële – vroeg-boek-korting aan: tot $ 580,- op het entreebewijs.

http://atdconference.td.org/Register

Op 16 april organiseert NVO2 een pre-meeting

Mocht je besluiten de ATD te willen bezoeken, dan is het de moeite waard om je aan te sluiten bij de Nederlands / Belgische delegatie die geleid wordt door NVO2 en VOV.

https://nvo2.nl/agenda/atd-pre-meeting

 • Aangemaakt op .

Copyright © Forzes • Webdesign by Dai Dai DesignPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden • Opleidingsvoorwaarden • Sitemap 

Disclaimer: wij hebben ons best gedaan om alle rechthebbenden met betrekking tot fotomateriaal op deze website te achterhalen. Als u denkt dat uw materiaal zonder voorafgaande toestemming is gebruikt, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..