Krachtig Veranderwerk, Prachtig Ontwikkelwerk

28-01-2021 Dansen met de draak: anti-fragiliteit

Onder de noemer 'Dansen met de draak' organiseerde Forzes op 28 januari  2021 een online Open Netwerk Bijeenkomst. Thema: anti-fragiliteit; hoe kan chaos ons sterker maken?

Prof. dr. Bas Haring, volksfilosoof nam ons mee in zijn visie op groeien van wanorde. Een onderwerp dat in 2012 op de kaart werd gezet door Nicolas Taleb in zijn boek Anti-fragiel: dingen die baat hebben bij wanorde. 

Ontvangen we in normale doen zo'n 50 netwerkgenoten, deze keer pakten we uit met een event voor ruim 150 deelnemers. Met professionele ondersteuning van FixVision. Vanaf 16:00 kwam het programma op gang en na een inleiding van Bas werd er, onder begeleiding van 10 vakgenoten uit het Forzes netwerk in subgroepen verkend wat dit begrip ons te zeggen heeft in deze bijzondere tijd. Daarna konden deelnemers met Bas in gesprek over hun eigen beelden en ervaringen. Om 17:30 schakelden de meesten hun webcam uit.

Het woord anti-fragiliteit roept nu niet meteen beelden op, dus, zoals we wel vaker doen, schakelden we de intelligentie en creativiteit van de deelnemers en het netwerk in. Via een prijsvraag werden prachtige alternatieven aangedragen. Dit leidde tot onderstaande woordenwolk.

De prijswinnaars ontvingen het boek van Taleb dan wel een levensgrote drakenknuffel.

Woordendraak transparant

Hieronder vind je de registratie van de inleiding van Bas Haring. Daar kun je terughoren hoe hij vertelde over vliegtuigen die eigenlijk altijd ergens kapot zijn, maar gelukkig zelden te kapot om te vliegen. Of waarom een tuintje van Mien Ruys meer kan hebben dan een strak gazonnetje. 

De presentatie van Bas Haring

The making of

 

evenement

Copyright © Forzes • Webdesign by Dai Dai DesignPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden • Opleidingsvoorwaarden • Sitemap 

Disclaimer: wij hebben ons best gedaan om alle rechthebbenden met betrekking tot fotomateriaal op deze website te achterhalen. Als u denkt dat uw materiaal zonder voorafgaande toestemming is gebruikt, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..